Cilt Bakımı Ve Güzellik
Zambak yağının faydaları

ZAMBAK YAĞININ FAYDALARI

Zambakgillerden olan zambak yağı soğan gibi büyüyen mevsiminde olan bitkilerden elde edilerek oluşan yağdır. Zambak yağının faydalarının başında ;Zambak yağı kan dolaşımını hızlandırır, besinleri erimesini çabuklaştırır, metabolik aktiviteyi uyarır ve toksik maddelerin vücuttan çabuk atılmasını sağlar.

Zambak Yağı Ne işe Yarar

  • Zambak yağı ağrı olan bölgeye sürüldüğünde ağrıların azalmasını sağlar.
  • Diş ağrılarına iyi gelir ve diş iltihaplarında tedavi edicidir.
  • Zambak yağı parfüm yapımı için esans olarak kullanılır.
  • Zambak yağı cilt bakımında da çok etkili bir yağdır.
  • Zambak yağı kırışıklıkları azaltmak için kozmetik ürünlerinde kullanılır.
  • Zambak yağı romatizmal oluşan ağrılarda etkili bir yağdır.
  • Zambak yağı portakal kabuğu oluşumundaki selülit tedavisinde kullanılır.
  • Zambak yağının kullanıldığı diğer bir cilt bakım uygulaması da göz altı kremlerinde, cildi gerginleştirme de cildin diri ve genç olmasında kullanılan etkin bir yağdır.

Zambak Yağı Nasıl Kullanılır

  • Zambak yağı ellere sürülerek masaj yapıldığında ellerde oluşan sinirlere etki ederek ağrıların yok olmasını sağlar.
  • Zambak yağı cilde sürülürken bal ve yumurta akı ile karıştırıldığında cildi gerginleştirerek gençleştirir. Akşamları cilde uygulanması tavsiye edilir.

Zambak Yağı Nasıl Elde Edilir

Zambak yağı elde etmek için 3 avuç dolusu zambak yeterlidir. Zambak yağı incecik kıyılarak zeytinyağı doldurulmuş bir kavanoza konarak ağzını sıkıca kapatın. 15 gün boyunca karışım güneşte bekleyerek dinlenmeli. Daha sonra kavanoz ağzı kapalı olarak kaynayan bir suya konur ve pişer ardından süzülerek zambak yağı elde edilir.

Yorum Yaz:

Facebook Sayfamız
Google+ Sayfamız