Cilt Bakımı Ve Güzellik
Kuşburnu yağının cilde faydaları ve kullanımı

KUŞBURNU YAĞININ FAYDALARI

Kuşburnu yağı kuşburnu çiçeklerinden elde edilen bir yağdır. Kozmetik sektöründe önemli bir yer tutan kuşburnu yağı içerisinde omega 6, omega 3, A vitamini, retinol bulunmaktadır.

Kuşburnu Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Kuşburnu yağı yaşlanma ile gelişen kırışıkların görünümünü azaltır ve ince çizgilerin oluşmasını engeller.
  • Kuşburnu yağında bolca bulunan E vitamini cilde gereken nemi sağlar.
  • Kullandığınız kremlerin içerisine ekleyeceğiniz kuşburnu yağı cildin erken yaşlanmasını engeller.
  • Kuşburnu yağı özellikle göz çevresi ve ağız çevresinde oluşan deformasyonu önler.
  • Cilde anında nüfus eder ve cildin tekrar canlanmasını sağlar.
  • Cilt hücrelerini harekete geçirir.
  • Kuşburnu yağı direkt olarak uygulandığında cildi dış etkenlere karşı kalkan görevi görür cildi kurutmaz ve soğuktan etkilenmesini engeller.
  • Cilt için oldukça etkili olan bu yağ cilt tarafından hemen emilir.

Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

Normal ve kuru ciltler kuşburnu yağı uyguladıktan sonra ciltlerini silmeden üzerine makyaj uygulaması yapabilir.

Yağlı ciltler kuşburnu yağını ciltlerine uygulamalı ve 15 dakika bekletip ciltlerini yıkamalıdır.

  1. Gün içerisinde bir kez kuşburnu yağını uygulamanız yeterlidir.
  2. Eller, bacak ve tüm vücut için kuşburnu yağı kullanılabilir.
  3. Makyaj öncesi uygulandığında makyaj bazı görevi görür. Makyajınızın gün boyu cildinizde kalmasını sağlar ve cilde ışıltı verir.
  4. Kuşburnu yağı güzellik merkezlerinde aromaterapi olarak masaj için kullanılmaktadır.
  5. İçerisinde C vitamini deposu bulunduran kuşburnu mineral açısından kuruyan ciltlere çok yararlıdır.

Yorum Yaz:

Facebook Sayfamız
Google+ Sayfamız