Cilt Bakımı Ve Güzellik

 

kayisi-cekirdegi-yagi-cilde-faydalari

Kayısı çekirdeği yağının cilde faydaları ve kullanımı

 

Kayısı çekirdeğinin yağı; familya olarak gülgiller ailesinden sayılan kayısının meyve çekirdeğinden elde edilmiş bir bitkisel yağdır. Bu yağın elde edilme özelliği, hiç bir sıcak işleme tabi tutulmadan soğuk bir şekilde preslenip damıtılarak elde edilebilmesidir.

 

 

Bu yağ cilt üzerine sürüldüğünde; hem cilt lekelerini ortadan kaldırma konusunda, hem ciltteki çeşitli kırışıklıkları yok etme konusunda hem de cilt üzerinde yaşlanmanın etkisiyle oluşan sorunları giderme konusunda ciddi faydalar sağlamaktadır. Cilde bu kadar şifalı olarak anılmasının diğer sebepleri; ürünün içeriğinde bulunan K vitamini, A vitamini, E vitamini ve D vitaminidir. Bilindiği üzere hem A vitamini hem de E vitamini cildin gençleşerek olması gereken sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

 

Bunun dışında yine içeriğinde bulunan selenyum minerali, magnezyum minerali ve kalsiyum mineraliyle de oldukça nemlendirici bir özellik taşıyabilen kayısı çekirdeği yağı, özellikle kuru ciltler için eşi bulunmaz doğallıkta ve faydada bir ürün olarak niteliğini korumaktadır. Kayısı çekirdeği yağının piyasadaki pek çok kozmetik ürününün içeriğinde ana maddelerden bir olarak yer almasının sebebi, yine içeriğinde bulunan Omega-6 yağ asitleri ve Omega-3 yağ asitleridir.

 

kayisi-cekirdegi-yagi-etkileri

 

Kayısı çekirdeği yağı kullananların bu yağı satın almadan önce sıklıkla araştırdıkları konu başlıkları kayısı çekirdeği yağının saça faydaları, kayısı çekirdeği yağı sivilce konusunda etkileri, kayısı çekirdeği yağı cilde nasıl uygulanır sorusu, kayısı çekirdeği yağı cilt lekelerine iyi gelir mi sorusu, kayısı çekirdeği yağı cildi sıkılaştırır mı sorusu, kayısı çekirdeği yağı cildi beyazlatır mı sorusu ve evde kayısı çekirdeği yağı nasıl yapılır sorusudur.

 

Kayısı çekirdeği yağının cilde faydaları nelerdir?

 

Kayısı çekirdeği yağı faydaları alternatif tıpçılar tarafından da inceleme altına alınarak sağlık alanında kullanılabilmesi adına önerilen bir ürün olmuş; hatta kayısı çekirdeği yağı faydaları hakkında İbrahim Saraçoğlu, Ahmet Maranki ve Suna Dumankaya gibi pek çok isim de konuya el atarak kayısı çekirdeği yağının kullanıldığı bir kaç formülü piyasaya sürmüşlerdir. Kayısı çekirdeği yağının en çok bilinen faydaları ise şu şekilde sıralanabilir;

 

kayisi-cekirdegi-yagi-kullanimi

 

  • Ciltteki fazladan olan yağ dengesini koruyabilmektedir.

 

  • Yüksek miktarda içerdiği E vitamini sayesinde cildimizin ihtiyaç duyduğu nemli yapıyı oluşturur.

 

  • Selülitler üzerinde de çok büyük etkisi olan bu ürün; bebek yağıyla karıştırılıp selülitlerin üzerinde kullanıldığında selülit problemini büyük seviyelerde azaltmaktadır.

 

  • Döküntülü olan cilt hastalıklarını doğal yollarla iyileştirme konusunda yardımcıdır.

 

kayisi-cekirdegi-yaginin-sagliga-faydasi

 

  • Cildin daha canlı ve daha sağlıklı görünmesi konusunda fayda sağlar.

 

  • Ciltteki çil sorunlarını ya da dış kaynaklar vasıtasıyla oluşmuş olan cilt lekeleri sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olacak bir üründür.

 

  • Egzama hastalığının ya da mantar hastalığının tedavi aşamasında doğal bir ürün olarak kullanılarak daha hızlı bir tedavi sürecinin geçirilmesi adına yardımcı olabilecek bir üründür.

 

 

Yazar: Tarih: 29 Kasım 2016 - 4:05:25 Kategori: Cilt Bakımı , Krem Losyon
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız...
Yorum Yaz:

Etiketler:
Etiketler:, , ,
İlginizi Çekebilir
Facebook Sayfamız
Google+ Sayfamız