Cilt Bakımı Ve Güzellik
hint-yaginin-cilde-faydasi

Hint yağı nedir?

 

Orijinal adı “ricinus communis” olarak bilinen botanik bilimindeki Hint bitkisinin tohumlarından elde edilen yağ, Hint yağıdır. Bu yağ, bitkinin tohumlarının presslenmesiyle elde edilen bir doğal yağ türüdür.

 

İçeriğinde bol miktarda E vitamini, doymamış yağ, mineral ve protein bulunan Hint yağı Hindistan ve Afrika gibi coğrafyalarda oldukça sıklıkla kullanılan bir alternatif tıp ürünüdür.

 

 

hint-yaginin-faydalari-nelerdir

 

 

Bitkinin kendisinin iltihap yok edici etkisinin bulunması ve anti bakteriyel özelliğinin bulunması sebebiyle bahsedilen bölgeler dışında günümüzde de pek çok coğrafyada sıklıkla kullanılan bir ürün haline gelmiştir.

 

Hint yağı en çok cilt üzerinde, saç üzerinde ve belli başlı sağlık problemleri için kullanılmaktadır. Bunun dışında tekstil sektöründe, kozmetik sektöründe, sabun ürünlerinde, bir takım ilaçlarda ya da masaj yağlarının içeriğinde de Hint yağına sıklıkla yer verilmektedir.

 

hint-yaginin-vucuda-ve-cilde-faydasi

 

Az önce bahsettiğimiz gibi tohumların presslenme işlemine sokulmasıyla ortaya çıkartılan Hint yağı, soluk tonlarda sarı bir renge sahiptir.

 

Vücutta enfeksiyonların yok edilmesi için etki göstermekte, antioksidan özelliği ile bünyedeki zararlı içeriklerin yok edilebilmesine yardımcı olmakta ve metabolizmada oluşan bazı iltihaplanmaların kurutularak giderilmesine katkı sağlamaktadır.

 

hint-yaginin-saclara-faydasi

 

Bu yağın bu kadar çok durum için fayda sağlayabilmesi, esas olarak içeriğindeki doymamış yağ asitlerinin sayıca fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Bu yağın en büyük faydaları cilt bakımı konularında, saç bakımı konularında ve yüzdeki diğer bölgelerin bakımında sağlanabilmektedir.

 

Hint yağı yüze sürülür mü ya da Hint yağı cilde sürülür gibi konuların araştırılmasının ana sebebi, Hint yağı kullanımında da belli başlı ölçülerin bulunmasıdır.

 

hint-yaginin-cilt-yapisina-faydasi

 

Çünkü bu ürünün fazlaca yüze sürülmesi dahilinde; Hint yağı kullananların ortak deneyimi çerçevesinde cilt gözeneklerinin tıkandığı ve bir takım tahrişlerin meydana geldiği görülmektedir.

 

Bunun dışında yağ hakkında en çok merak edilenler Hint yağının saça faydası, Hint yağının kirpiklere faydası ve Hint yağının cilde faydasıdır.

 

hint-yaginin-vucuda-olan-faydalari

 

Bu saydığımız vücut bölümlerinin hem sağlığını, hem güzelliğini hem de estetik görünümünü uzun süreli koruma konusunda etkili olduğu kanıtlanmıştır ve bu nedenle doğal bir ürün olarak gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

 

Hint yağının cilde faydaları nelerdir?

Hint yağının cilde uygulanması sırasında doğal olarak mevcut tüm olumlu etkilerinden cilt üzerinden faydalanmak mümkün olmaktadır. Hint yağının cilt için faydaları başlıca şöyle sıralanabilmektedir;

 

hint-yaginin-sagliga-etkisi

 

  • Hint yağı cilde faydaları konusunda en çok cilt çatlakları, cilt kuruluğu, güneş etkisi yüzünden oluşan yanık lekelerinin yok edilmesi gibi belli başlı problemlerin çözüm sürecinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bunun dışında siğil hastalığından kaynaklı problemler ve kaşıntı problemleri için de sıklıkla kullanılabilinen ürünlerden biri Hint yağıdır.

 

  • İçeriğinde bulunan risinoleik asit sayesinde cilt üzerindeki bakterilerin sayısını azaltan Hint yağı, böylelikle cilt yapısında sivilce oluşmasının da önüne geçebilmektedir.

 

hint-yagiyla-yapilan-karisimlar

 

  • Hint yağı, çok eski yıllardan beri var olan çatlaklara müdahale edemese de yeni yeni oluşmaya başlayan karın bölgesi ve bacak bölgesi çatlaklarının giderilmesi açısından etkili bir doğal yağ ürünüdür.

 

  • Ciltte kolajen üretimini ve elastin üretimini destekleyen yapısı sayesinde, her gece uyumadan önce cilde Hint yağı uygulanması dahilinde kırışıkların ciddi anlamda azaltılabilmesi mümkün olmaktadır.

 

himt-yaginin-cilde-ve-saca-etkisi

 

  • Cilt yüzeyinde iz bırakan yaraların da bu izlerinden kurtulmak adına en doğal ürünlerden biri olan Hint yağı, her gün yaraların üzerine belirli bir miktarda sürülürse hücrelerin yeniden sağlıklı dokular üretmesine teşvik sağlar ve yara izlerinin yok edilmesine yardımcı olur.

 

 

Hint yağının saça faydaları nelerdir?

 

  • Hint yağının saça faydaları konusunda akla ilk gelenler ise Hint yağı uygulaması yapılan saçların saç kıran hastalığında uzak tutulabileceği, saçların uzamasına etki edebilmesi için Hint yağını hindistan cevizi yağıyla karıştırarak tüm saça sürülebilme imkanının bulunduğu ve kafa derisinde meydana gelen kepek sorunu, mantar sorunu ya da egzama sorunu gibi problemlerin atlatılması adına Hint yağının çok rahat bir şekilde kullanılabilme seçeneğinin bulunmasıdır.

 

hint-yaginin-kas-ve-kirpiklere-faydasi

 

Hint yağının kaşa ve kirpiklere faydaları

 

  • Hint yağının faydaları kaş konusunda da etkisini gösterebilmektedir. Hint yağı kaş bakımı için kullanılırken aynı zamanda Hint yağı kirpik bakımı konusu için de etkili bir yağ olduğu unutulmaması gereken bir üründür. Kaşlara ve kirpiklere her gece sürülüp sabah uyanınca yıkanılabilen Hint yağı, hem kaşları hem de kirpikleri sağlıklı bir yapıya kavuşturabilmektedir.

Yazar: Tarih: 14 Eylül 2016 - 7:52:33 Kategori: Cilt Bakımı, Cilt Bakımı , Krem Losyon, Manşet, Saç Bakımı
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız...
Yorum Yaz:

Etiketler:
Etiketler:, , , ,
İlginizi Çekebilir
Facebook Sayfamız
Google+ Sayfamız